Αποστόλου - Μιχελογιαννάκης: Τι συζήτησαν για τους αγρότες

21.04.2017 20:18

Συνάντηση του βουλευτή Ηρακλείου κ. Μιχελογιαννάκη με υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ε. Αποστόλου

Όσον αφορά την δημιουργία εθνικού αποθέματος και την οριζόντια μείωση του 2%, την καθυστέρηση της ενεργοποίησης των δικαιωμάτων, την δακοκτονία, καθώς και διευκρίνιση για την τελευταία δόση του 2015.
 
Από την συνάντηση του κ. Μιχελογιαννάκη με τον υπουργό κ. Αποστόλου διευκρινίστηκε ότι χρειάζεται ένα εθνικό απόθεμα, 1ον για τους νέους αγρότες που εντάσσονται στην παραγωγή από το 2017, 2ον για να λυθεί το πρόβλημα με τους αδικημένους της Φ6 που δεν πληρώθηκαν ποτέ. Όσον αφορά τις περικοπές του 4,5% για τα συνδεδεμένα υπήρχε πάντα όπως και το  1,5% για τον ισοσκελισμό του ισολογισμού των πραγματικών με των πληρωθέντων. Η περικοπή που θα γίνει είναι της τάξης του 2%, που θα δημιουργήσει ένα νέο εθνικό απόθεμα για τους νέους αγρότες και τους αδικημένους της Φ6.
Για την αργοπορία της ενεργοποίησης των δικαιωμάτων που παρατηρείται, γίνετε επεξεργασία στο υπουργείο ώστε να λυθεί το πρόβλημα. Για την δακοκτονία φέτος θα ακολουθηθούν οι ίδιες διαδικασίες ωστόσο θα υπάρξει συνάντηση με την περιφέρεια ώστε να επανεξεταστούν οι διαδικασίες για τα επόμενα χρόνια.  
Σε ότι αφορά την τελευταία δόση της επιδότησης του 2015 δεν φορολογείται. Αφού η τελευταία δόση πληρώθηκε τον Μάρτιο του 2016 και δηλώνεται στην δήλωση του 2015. Όποιοι δεν την δήλωσαν το 2015 πρέπει να κάνουν τροποποιητική δήλωση του 2015 και να δηλωθεί χωρίς φόρο. 
 
Πηγή: ekriti.gr