Το 2ο Νηπιαγωγείο Ιεράπετρας εγκρίθηκε σε πρόγραμμα Erasmus

9:01 π.μ. - Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016
09:10 π.μ. - Πέμ, 13/01/2016
Image: Το 2ο Νηπιαγωγείο Ιεράπετρας εγκρίθηκε σε πρόγραμμα Erasmus

Τα παιδιά θα γνωρίσουν την Ελληνική Τέχνη, την Ισπανική, την Ιταλική και τη Λιθουανική τέχνη

Από τα 167 σχολεία που εγκρίθηκαν μόλις 2 είναι νηπιαγωγεία. (2/θεσιο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ, 2/ΘΕΣΙΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ). 
Γνωρίζουμε πως ο συνδυασμός της εκπαίδευσης και της τέχνης επιδρά θετικά στην ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης  και αυτοεκτίμησης των παιδιών, προωθεί τον πλουραλισμό, την αναγνώριση και το σεβασμό για τους άλλους.
Αυτός ήταν ο λόγος που η Ισπανία, η Ελλάδα, η Ιταλία και η Λιθουανία, πήραν  την απόφαση να εξελίξουν το πρόγραμμα Colorful songs από eTwinning σε Erasmus+ ΚΑ2. 
Θα μάθουν να τραγουδούν στη γλώσσα των χωρών αυτών, να δημιουργούν ποιήματα εμπνευσμένοι από τα έργα τέχνης των ζωγράφων, που θα διαπραγματευόμαστε, θα γνωρίσουν τους μαθητές των συνεργαζόμενων σχολείων  μέσα από ζωντανές συνδέσεις. Ακούγοντας την παραδοσιακή μουσική του κάθε τόπου, τα παιδιά θα προσπαθήσουν  να  της δώσουν το χρώμα που της ταιριάζει ,επιλέγοντας αυτό που αγγίζει στο συναίσθημά τους .......Και πολλά άλλα ακόμα.  
Βασιζόμενοι στο εκπαιδευτικό σύστημα του Reggio Emilia (δημοκρατική εκπαίδευση, συμμετοχή των γονέων,  ενθαρρυντικός ρόλος του δασκάλου, τα παιδιά να αποτελούν το επίκεντρο του ενδιαφέροντος) σχεδιάστηκαν δραστηριότητες που συνδέουν την τέχνη, τη λογοτεχνία και τη μουσική των 4 χωρών, με σκοπό  να προωθήσουν τη δημιουργικότητα και τη συνολική ανάπτυξη των παιδιών.