ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου: Ώρα μηδέν για το Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου

1:28 μ.μ. - Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014
01:09 μ.μ. - Τετ, 24/28/2014
Image: ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου: Ώρα μηδέν για το Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου

Σε πανστρατιά για την υγεία καλεί τους Λασιθιώτες πολίτες η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Αγίου Νικολάου κάνοντας λόγο για «ώρα μηδέν για το Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου».

Σε πανστρατιά για την υγεία καλεί τους Λασιθιώτες πολίτες η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Αγίου Νικολάου κάνοντας λόγο για «ώρα μηδέν για το Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου».
Η κομματική οργάνωση καλεί την κυβέρνηση να διασφαλίσει επαρκείς πόρους και προσωπικό ώστε να καλύπτεται η λειτουργία των νοσοκομείων σύμφωνα με τους οργανισμούς τους. Ειδικότερα για το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, ζητά να ενισχυθεί ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στα ιδιαίτερα και πολύ σημαντικά καθήκοντα που έχει.
Τα κομματικά στελέχη υπογραμμίζουν πως θα πρέπει να σταματήσει να αντιμετωπίζεται από τους κυβερνητικούς παράγοντες ως δεξαμενή για μετακινήσεις προσωπικού προς άλλα Νοσοκομεία της Κρήτης.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Η ώρα μηδέν για το Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου πλησιάζει. Μετά τις περικοπές σε προσωπικό και πόρους, η προσπάθεια να μετατραπεί σε Γ’ ζώνη με αυξημένες υπερωρίες του αποδεκατισμένου ιατρικού προσωπικού, θα είναι το τελειωτικό χτύπημα στην όποια δυνατότητα έχει για να εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων της πόλης, του νομού και των επισκεπτών. Η συνεχής υποβάθμισή του θα έχει σαν συνέπεια ο νομός Λασιθίου να είναι ο μόνος νομός της Κρήτης χωρίς δευτεροβάθμια νοσοκομειακή περίθαλψη.
Με τις συνεχείς περικοπές σε χρήματα και προσωπικό, σήμερα λειτουργεί μόνο χάρη στην υπερπροσπάθεια των εργαζομένων. Τα στοιχεία που δίνουν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο είναι συγκλονιστικά.
Αυτό είναι αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών διάλυσης του ΕΣΥ σ’ ολόκληρη τη χώρα. Δεν είναι πρόβλημα της πόλης μας ή «ιδιομορφίας» του νομού μας, όπως συστηματικά μας παραπλανούν.
Τα ίδια κόμματα, οι ίδιοι άνθρωποι που ευθύνονται για τις σπατάλες και τη διαφθορά των προηγούμενων χρόνων στο χώρο της υγείας έρχονται σήμερα με συνεχείς περικοπές να στραγγαλίσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Σε τοπικό επίπεδο δεν ξεχνάμε ότι η ηγεσία της ΥΠΕ Κρήτης προέβη στη μεγαλύτερη περικοπή του κονδυλίου των εφημεριών εις βάρος του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου προκαλώντας ήδη μεγάλα προβλήματα στην ολοκληρωμένη λειτουργία του Νοσοκομείου. Δεν ξεχνάμε επίσης ότι ο διοικητής της ΥΠΕ Κρήτης κ. Γρηγοράκης με το βουλευτή της ΝΔ Γ. Πλακιωτάκη ήρθαν πριν από 9 μήνες στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου και έδωσαν μια σειρά από υποσχέσεις σχετικά με την στελεχειακή και οικονομική ενίσχυση του Νοσοκομείου, οι περισσότερες από τις οποίες δεν υλοποιήθηκαν ποτέ, με αποτέλεσμα τα προβλήματα του ΓΝΑΝ συνεχώς να διογκώνονται.
Τα ίδια συμβαίνουν και στα άλλα νοσοκομεία του νομού και γίνεται συστηματική προσπάθεια από τις διορισμένες διοικήσεις και τους εκλεγμένους τοπικούς και πολιτικούς παράγοντες που στηρίζουν την κυβέρνηση και τα μνημόνια, να βρεθούν μπαλώματα που να στρέφουν τη μια περιοχή ενάντια στην άλλη για να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους και τις επιλογές τους. Ιδίως τώρα, που η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και η άτυπη προεκλογική περίοδος τους αναγκάζει να βρεθούν μπροστά στις συνέπειες των πολιτικών τους και τη δικαιολογημένη αγανάκτηση όλων των κατοίκων του Λασιθίου.
Η υπεράσπιση και η επαρκής λειτουργία όλων των δημόσιων δομών υγείας στο νομό μας είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου τούτη την ώρα της ανθρωπιστικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας. Το γαϊτανάκι των μετακινήσεων που μπαλώνουν μια τρύπα για να ανοίξουν μια άλλη, πρέπει να σταματήσει. Ο διορισμός μόνιμου προσωπικού είναι ο μόνος τρόπος για να καλυφθούν οι ανάγκες των Νοσοκομείων και των άλλων δομών υγείας. Με συνεχείς παραπλανητικές υποσχέσεις και καθυστερήσεις οδηγούν τα νοσοκομεία και τη δημόσια υγεία σε απαξίωση και διάλυση προς όφελος του ιδιωτικού τομέα και χιλιάδες αδύναμους και ανασφάλιστους πολίτες σε εξόντωση. Το κόστος της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας δεν μπορεί να μετατρέπεται σε «πρωτογενές πλεόνασμα» για τους δανειστές.
Απαιτούμε
• Η κυβέρνηση να διασφαλίσει επαρκείς πόρους και προσωπικό ώστε να καλύπτεται η λειτουργία των νοσοκομείων σύμφωνα με τους οργανισμούς τους. Κάθε άλλη λύση είναι απαράδεκτη.
• Το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, που έχει κεντρικό ρόλο στο νομό μας για την Δημόσια Υγεία και περίθαλψη λόγω των υποδομών και των κλινικών του, πρέπει να ενισχυθεί ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στα ιδιαίτερα και πολύ σημαντικά καθήκοντα που έχει και θα πρέπει να σταματήσει να αντιμετωπίζεται από τους κυβερνητικούς παράγοντες ως δεξαμενή για μετακινήσεις προσωπικού προς άλλα Νοσοκομεία της Κρήτης.
• Σε καμία περίπτωση δεν θεωρούμε ότι αυτή η ενίσχυση πρέπει να γίνει σε βάρος των άλλων Νοσοκομείων – Κέντρων Υγείας του νομού που έχουν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο να επιτελέσουν στην κάθε περιοχή.
Καλούμε
Όλους τους πολίτες και τους κοινωνικούς φορείς του Δήμου Αγίου Νικολάου να απαιτήσουν τη σωστή και πλήρη λειτουργία του Νοσοκομείου και να υπερασπιστούν τη πρόσβαση σε ποιοτική Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους.
Κάθε μέρα που περνάει όλο και περισσότεροι κατανοούν ότι οι καταστροφικές πολιτικές για τη Δημόσια Υγεία θα σταματήσουν μόνο με την κατάργηση των μνημονίων και την ανατροπή των κυβερνήσεων που τις εφαρμόζουν.
Ο αγώνας για Δημόσια Δωρεάν Υγεία είναι κοινός σε όλο το Λασίθι, σε όλη τη χώρα».