Συνεχή σπασίματα στον αγωγό που μεταφέρει το νερό της Μαλαύρας στο φράγμα Μπραμιανών

9:52 π.μ. - Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2019
09:03 π.μ. - Τετ, 06/52/2019
Image: Συνεχή σπασίματα στον αγωγό που μεταφέρει το νερό της Μαλαύρας στο φράγμα Μπραμιανών

Μέχρι πότε θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση;

Τα συνεχή σπασίματα στον αγωγό που μεταφέρει νερό από τις πηγές της Μαλαύρας στο φράγμα Μπραμιανών επισημαίνει ο κ. Λεωνίδας Κουδουμογιαννάκης πρώην υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό της Ε. Βλάσση. Όπως αναφέρει «Δεν υπάρχει εβδομάδα που να μην έχει γίνει σπάσιμο του αγωγού που μεταφέρει νερό από τις πηγές της Μαλαύρας στο φράγμα Μπραμιανών. Ο αγωγός είναι κατασκευασμένος με καρκινογόνες αμιαντοσωλήνες.
 
Γεφύρι της Άρτας έχει γίνει η επισκευή ζημιάς, λίγα μέτρα πριν τον Κόμβο Επισκοπής  - Κάτω Χωριού, στον αγωγό μεταφοράς νερού, σε μήκος πενήντα μέτρων με αντικατάσταση των προβληματικών αμιαντοσωλήνων με πλαστικές.  Τις ίδιες μέρες, ζημιά υπέστη ο ίδιος αγωγός, λίγα μέτρα από το αντλιοστάσιο στον Αναδασμό Καβουσίου – Παχείας Άμμου.
 
Η μια ζημιά διαδέχεται την άλλη από εβδομάδα σε εβδομάδα. Ένα σκηνικό που παρακολουθούμε χρόνια τώρα, με χιλιάδες κυβικά νερού να χάνονται και ένα μεγάλο κόστος επισκευής από τον ΤΟΕΒ Ιεράπετρας που επιβαρύνεται ο αγρότης. Μέχρι πότε θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση»;