Συνεδριάζει η Πολιτική Προστασία για την… επικείμενη κακοκαιρία στην Κρήτη

9:22 π.μ. - Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019
09:02 π.μ. - Παρ, 22/22/2019
Image: Συνεδριάζει η Πολιτική Προστασία για την… επικείμενη κακοκαιρία στην Κρήτη

Συντονίζουν τις δράσεις τους

Σε έκτακτη συνεδρίαση προχωρά σήμερα το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου εξαιτίας της επικείμενης κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει εκ νέου την Κρήτη.
 
Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων της περιφέρειας στην πλατεία Ελευθερίας με θέμα «Συντονισμός των δράσεων αντιμετώπισης των επικείμενων έντονων καιρικών φαινομένων».
 
Όπως ήδη έχει γίνει γνωστό από την ΕΜΥ η νέα κακοκαιρία ξεκινά από σήμερα στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της βόρειας Ελλάδος ενώ από το Σάββατο αναμένεται να φτάσει και στην Κρήτη.
 
Τα κύρια χαρακτηριστικά του κύματος κακοκαιρίας θα είναι η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας – σε αρκετές περιοχές άνω των 10 βαθμών Κελσίου – οι ισχυρές καταιγίδες αλλά και οι χιονοπτώσεις.
 
Ωστόσο, στην Κρήτη η κακοκαιρία θα φτάσει το Σάββατο ενώ θα διαρκέσει και έως την Κυριακή με έντονες βροχοπτώσεις και πτώση θερμοκρασίας.
 
Μάλιστα, για άλλη μια φορά τα καιρικά φαινόμενα θα κυριαρχήσουν στην Δυτική Κρήτη ενώ αναμένεται να επηρεαστεί και η Ανατολική πλευρά του νησιού.
 
Από το πρωί του Σαββάτου 23/02 παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειώνονται και σε πεδινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και από το βράδυ του Σαββάτου στα πεδινά της Θεσσαλίας και ημιορεινά της Στερεάς και Πελ/νήσου. Περισσότερες λεπτομέρειες για τα υψόμετρα χιονόπτωσης (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) θα δοθούν σε νεότερες ανακοινώσεις.
 
 
cretapost.gr