Προ ημερησίας θέματα της «Κίνησης Πολιτών» στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 28 Ιανουαρίου 2015

9:16 π.μ. - Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015
09:01 π.μ. - Παρ, 30/16/2015
Image: Προ ημερησίας θέματα της «Κίνησης Πολιτών» στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 28 Ιανουαρίου 2015

1) Χωρίς φυτεύσεις τα νέα πεζοδρομία 2) Επιβαρύνσεις στους λογαριασμούς ύδρευσης 3) Αγροτικά θέματα 4) Έλλειψη προστατευτικών σε γεφύρια

1) Χωρίς φυτεύσεις τα νέα πεζοδρομία 
 
Περπατώντας σε όλα τα σημεία όπου γίνονται νέα πεζοδρόμια, παρατηρούμε σε αυτά που έχουν ήδη ολοκληρωθεί, αλλά και στα υπό κατασκευή ότι δεν υπάρχουν πουθενά αναμονές για να γίνουν φυτεύσεις.
 
Στην Ιεράπετρα δεν αξίζει η ψυχρή εικόνα του μπετόν, και θα πρέπει άμεσα να προβλεφθούν σημεία φύτευσης σε κάθε πεζοδρόμιο και να επιλεγούν δέντρα ή φυτά καλαίσθητα και χωρίς να δημιουργούν προβλήματα.
 
Δεν έχομε καμία αντίρρηση, να αποφασίσει το δημοτικό μας συμβούλιο ακόμα και την απομάκρυνση δέντρων που ενοχλούν ή ακόμα που καταστρέφουν τα πεζοδρόμια (όπως στο μουσείο), αρκεί να αντικατασταθούν με άλλα κατάλληλα.
 
2) Επιβαρύνσεις στους λογαριασμούς ύδρευσης 
 
Πληρώνουμε λογαριασμούς σε ΔΕΗ, σταθερή και κινητή τηλεφωνία, στον ΟΓΑ και κανένα δεν βλέπομε να επιβαρύνετε με επιπλέον ποσά, σε περίπτωση που γίνει η εξόφληση του μετά τη λήξη πληρωμής.
 
Σε αντίθεση με τους λογαριασμούς ύδρευσης που πληρώνομε στο δήμο μας, που χρεώνονται με επιβαρύνσεις από την πρώτη κιόλας ημέρα.
 
Αν και η υπηρεσία σωστά και όπως ορίζει ο κανονισμός πράττει, ωστόσο αυτή η διαφορετική αντιμετώπιση, σε συνδυασμό με τα ευτελή ποσά, τις έξτρα εκτυπώσεις που απαιτούνται και την καθυστέρηση στην εξυπηρέτηση, δημιουργούν εύλογο προβληματισμό και αγανάκτηση στους συνδημότες μας.
 
Με δεδομένα την οικονομική δυσπραγία, αλλά και την αναμονή πολλών συμπολιτών μας να πάρουν το μισθό ή τη σύνταξη τους, θα θέλαμε να εξετάσετε την δυνατότητα, με απόφαση του δημοτικού μας συμβουλίου, να δίνετε η παράταση το λιγότερο ενός μηνός από την λήξη πληρωμής, για τις όποιες επιβαρύνσεις προβλέπονται, ώστε και η υπηρεσία να είναι καλυμμένη.    
 
3) Αγροτικά θέματα 

Κύριε Παπαδοπετράκη, επειδή την προηγούμενη συνεδρίαση απουσιάζατε κατά την ώρα συζήτησης των προ ημερησίας θεμάτων, και κανείς άλλος από τη δημοτική αρχή δεν γνώριζε, σας παρακαλώ να μας ενημερώσετε στα παρακάτω θέματα.
 
α)Στις 18-12-2014 σε συνέντευξη σας στον Ηχώ είπατε ότι, έχει συνταχθεί μια επιστολή με πρωτοβουλία του Δήμου Ιεράπετρας και γίνονται οι απαραίτητες επαφές για να συνυπογραφθεί από όλους τους δήμους της Κρήτης και θα αφορά την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης για τους αγρότες.
 
β) Ανήμερα πρωτοχρονιάς και μετά τον καταστροφικό ανεμοστρόβιλο που έπληξε περισσότερα από 50 στρ. θερμοκηπίων, σας ακούσαμε να λέτε ότι θα έρθετε σε επαφή με την Περιφέρεια.
 
4) Έλλειψη προστατευτικών σε γεφύρια
 
Τόσο στη γέφυρα που βρίσκετε λίγο μετά το παλιό LIDL προς Βαϊνιά, όσο και σε αυτή που βρίσκετε λίγο μετά τον Α. Ανδρέα προς Κουτσουνάρι, δεν υπάρχουν ή έχουν καταστραφεί οι σιδεριές προστασίας, ή ακόμα και οι κίτρινες διαγραμμίσεις που προβλέπονται.
 
Στο πρώτο σημείο, εκδηλώνονται πλημμυρικά φαινόμενα, ενώ το δεύτερο βρίσκετε πάνω σε στροφή και ο κίνδυνος να βρεθεί κάποιος οδηγός ή ακόμα και πεζός στο κενό είναι μεγάλος.
 
Θα πρέπει χωρίς καμία καθυστέρηση να γίνει η τοποθέτηση των προστατευτικών που προβλέπεται. 

kinisipolitonierapetras.gr