Πλακιωτάκης : Το υπουργείο μεταθέτει το φλέγον θέμα της φορολογικής ελάφρυνσης των αγροτών, στο μέλλον

9:47 π.μ. - Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016
09:10 π.μ. - Πέμ, 20/47/2016
Image: Πλακιωτάκης :  Το υπουργείο μεταθέτει  το φλέγον θέμα της φορολογικής ελάφρυνσης των αγροτών, στο μέλλον

Τραγελαφική η κατάσταση, εις βάρος των φορολογούμενων και συγκεκριμένα των αγροτών

 Ανακοίνωση στην οποία, μεταξύ άλλων, καυτηριάζει την επτάμηνη καθυστέρηση της απάντησης στην αναφορά που είχε καταθέσει με τις προτάσεις για φορολογικές ελαφρύνσεις που έκαναν Οργανώσεις Παραγωγών της Ιεράπετρας, εξέδωσε ο Βουλευτής Λασιθίου της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης.
 
Διαβάστε αναλυτικά:
 
«Στην αναφορά που κατέθεσα προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Αποστόλου με θέμα την φορολόγηση των αγροτών-μελών Οργανώσεων Παραγωγών στις 18/02/2016, συμπεριέλαβα την επιστολή των μελών των Οργανώσεων Παραγωγών, όπως αυτή διαμορφώθηκε έπειτα από την συνάντηση των Προέδρων των Ο.Π της Ιεράπετρας.  
 
Η απάντηση, μας κοινοποιήθηκε με καθυστέρηση 7 μηνών,  επιβεβαιώνοντας  περίτρανα την πάγια τακτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην αποφυγή απαντήσεων σε κρίσιμα θέματα και ερωτήματα που ταλανίζουν την κοινωνία μας.
 
Η σύγχυση που επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο και η αποτυχημένη προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών από το ένα υπουργείο στο άλλο,  καθιστά τραγελαφική την όλη κατάσταση, εις βάρος των φορολογούμενων πολιτών της χώρας μας και συγκεκριμένα των αγροτών, που στην εξαιρετικά δύσκολη εποχή που βιώνουμε όλοι μας, εξαιτίας της πολυετούς οικονομικής κρίσης, προσπαθούν να επιβιώσουν αντιμετωπίζοντας την πλήρη αδιαφορία και παντελή έλλειψη σχεδιασμού και οργάνωσης στα θέματα που τους αφορούν από τους κυβερνώντες.
 
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών,  εμμένοντας σε στείρες κομματικές αγκυλώσεις που εξυπηρετούν τα συμφέροντα του κόμματος το οποίο εκπροσωπεί, μεταθέτει το φλέγον θέμα της φορολογικής ελάφρυνσης των αγροτών, στο μέλλον με την σαθρή δικαιολογία ότι οι δημοσιονομικοί περιορισμοί δεν το επιτρέπουν.
 
Ο κ. Αλεξιάδης οφείλει να κατανοήσει ότι οι επιλογές  της Κυβέρνησης πλήττουν θανάσιμα τις τοπικές κοινωνίες και  οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τους αγρότες της χώρας μας στην οικονομική καταστροφή. Στους χαλεπούς καιρούς που βιώνουμε απαιτείται σωστός σχεδιασμός, οργάνωση και πολιτική βούληση για την διακυβέρνηση της χώρας, ο υπουργός όμως και η κυβέρνηση την οποία εκπροσωπεί ενδιαφέρονται μόνο για την υλοποίηση της κομματικής ατζέντας την οποία πρεσβεύουν και έχουν οδηγήσει την χώρα σε τέλμα.
 
Καλώ λοιπόν τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών να ενσκήψει με σύνεση ώστε να κατανοήσει ότι η οικονομική καταστροφή των αγροτών θα λειτουργήσει σαν ντόμινο και θα οδηγήσει στην απόλυτη οικονομική καταστροφή της χώρας μας.»

Η απάντηση του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών: