Οι διαστάσεις του προσφυγικού ζητήματος στην «Δίκοπη Ζωή»

1:20 μ.μ. - Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2019
01:12 μ.μ. - Τρί, 03/20/2019
Image: Οι διαστάσεις του προσφυγικού ζητήματος στην «Δίκοπη Ζωή»

Με τον Νίκο Κυφωνίδη - Όλα όσα ειπώθηκαν στην 3η εκπομπή

Οι εκρηκτικές διαστάσεις που έχει προσλάβει το προσφυγικό ζήτημα και οι οποίες αναμένεται να διογκωθούν λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στη Μέση Ανατολή θα πρέπει να απασχολήσουν εντονότερα και ουσιαστικότερα τις τοπικές κοινωνίες.
 
Ο διαχωρισμός σε πρόσφυγες και μετανάστες που επιχειρείται τελευταία από την κυβέρνηση και από ΜΜΕ, εκτός από αισχρός είναι και παραπλανητικός.
 
Κατά τη διάρκεια της εκπομπής πραγματοποιήθηκε επικοινωνία με την Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και την Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και έγινε συζήτηση με τον Κο Αναγνώστου Γρηγόρη, οργανωτικό γραμματέα της.
 
Μας ενημέρωσε για την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης έξω από την Τούρκικη Πρεσβεία.
 
Μας ενημέρωσε για τις δραστηριότητες της ΕΕΔΥΕ και για την προσπάθεια ανάδειξης των πραγματικών αιτιών των πολέμων και της φτώχειας που κάνει τους ανθρώπους να αναγκάζονται να αναζητήσουν καλύτερη τύχη για τα παιδιά τους εγκαταλείποντας της εστίες τους.
 
Τόνισε την ευθύνη της χώρας μας, για την πρόκληση όλων αυτών των καταστάσεων με τη συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ και σε όλες τις επιχειρήσεις που γίνονται ανά τον κόσμο.
 
Καταδικάστηκε η Ελληνοαμερικάνικη συμφωνία για την παραμονή των αμερικάνικων βάσεων στη χώρα μας και μας κάλεσε να συμμετέχουμε στην καμπάνια συλλογής υπογραφών ενάντια στη συμφωνία αυτή μέσω της ιστοσελίδας της ΕΕΔΥΕ (https://eedye.gr/).
 
Στη συνέχεια της εκπομπής αναδείχτηκαν διαστάσεις του προσφυγικού ζητήματος, όπως είναι η έξαρση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, στην Ελλάδα αλλά και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και για το ρόλο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) που συμμετέχουν ανεξέλεγκτα στη διαχείριση ευαίσθητων πλευρών του προσφυγικού ζητήματος.
 
Τέλος διατυπώθηκαν στην εκπομπή απόψεις για το ποια θα πρέπει να είναι η στάση μας απέναντι στο προσφυγικό ζήτημα, τόσο ατομικά, όσο και σαν τοπικές κοινωνίες. 
 
 
Ακούστε εδώ την εκπομπή: