O Γιάννης Πλακιωτάκης στην τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κυρίλλου

8:58 μ.μ. - Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016
08:11 μ.μ. - Σάβ, 19/58/2016
Image: O Γιάννης Πλακιωτάκης στην τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κυρίλλου

Στην τελετή, που πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Φωτεινής

Ο τέως Πρόεδρος, Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Βουλευτής Λασιθίου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης παρευρέθηκε σήμερα 19 Νοεμβρίου 2016, στην τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κυρίλλου. 
Στην τελετή, που πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Φωτεινής, στην Ιεράπετρα, παρευρέθηκε πλήθος κόσμου και ακολουθήθηκε το βυζαντινό τελετουργικό. Μετά το πέρας του τελετουργικού ο κ. Γιάννης Πλακιωτάκης χαιρετίζοντας και καλωσορίζοντας τον νέο ιεράρχη έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
 
 
«Σεβασμιότατε Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κύριε Κύριλλε, 
Με βαθειά τιμή και αγάπη, σας υποδεχόμαστε στην Ιεράπετρα, ως Ποιμενάρχη πλέον της Μητροπόλεως αυτής. Διαδέχεστε τον μακαριστό Γέροντά σας κυρός Ευγένιο του οποίου επί σειρά ετών υπήρξατε Πρωτοσύγκελος. Όλα αυτά τα έτη, ο ιερός κλήρος και ο λαός εξετίμησαν τα πλούσια χαρίσματα που κοσμούν την προσωπικότητά σας, σας αγάπησαν πολύ και σήμερα σας υποδέχονται με χαρά. 
Σήμερα Σεβασμιότατε, σας ενθρονίζει ο λαός μας στην καρδιά του για δεύτερη φορά και αναμένει πολλά και σπουδαία από Σας. Οι προκλήσεις του σύγχρονου κόσμου απαιτούν κοινωνικούς εργάτες, δραστήριους και ικανούς για να αντιμετωπίζουν με ευσυνειδησία τις προκλήσεις της ζωής και τα προβλήματά της. Εσείς Σεβασμιότατε, έχετε την πείρα και την δυναμική να στηρίξετε τον συνάνθρωπο και να του ανοίξετε νέους δρόμους μέσα από την Πίστη στον Χριστό και την Εκκλησία του. 
Ευχαριστούμε την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης για την ομόφωνη εκλογή Σας
και Σας ευχόμαστε να έχετε δύναμη και πολλές αντοχές στην νέα Σας υψηλή εκκλησιαστική διακονία.  Άξιος!»