Καταγγελία της ΠΦΠΟ για παράνομο χώρο συγκέντρωσης αδέσποτων ζώων στον Άγιο Νικόλαο (Φωτο)

8:44 π.μ. - Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017
08:10 π.μ. - Τετ, 18/44/2017
Image: Καταγγελία της ΠΦΠΟ για παράνομο χώρο συγκέντρωσης αδέσποτων ζώων στον Άγιο Νικόλαο (Φωτο)

Ανακοίνωση εξέδωσε η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο), μέσω της οποίας καταγγέλλει ότι λειτουργεί παράνομος χώρος συγκέντρωσης αδέσποτων ζώων στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, στον οποίο οι συνθήκες είναι απαράδεκτες

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας αναφέρεται:
Η Ομοσπονδία μας έλαβε γνώση των γεγονότων , που εκτυλίχθηκαν   στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου  σε παράνομη χώρο συγκέντρωσης αδέσποτων ζώων και δηλώνει , ότι τέτοιες εικόνες σαν αυτές που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο δεν περιποιούν τιμή σε κανένα  ,θύματα  δε είναι μόνο τα αδέσποτα ζώα , που κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωναν στο μέρος αυτό .
 
 
Θεωρούμε , ότι δεν μπορεί να αποκαλούμε φιλοζωία τη συγκέντρωση τόσων ζώων κάτω από συνθήκες τριτοκοσμικές και τις καταδικάζουμε .
Τέτοιοι χώροι βασανισμού των ζώων πρέπει να κλείνουν , όπου κι αν βρίσκονται και όποιος κι αν τους διατηρεί .
 
Φιλοζωία είναι  η προσπάθεια  διαβίωσης των ζώων σε οικογένειες , ως μέλη τους,  και όχι αυτό το χάλι του παράνομου  χώρου .
 
Καταδικάζουμε επίσης με κάθε τρόπο την ευθανασία υγιών ζώων ή ζώων που ασθενούν  και μπορούν να θεραπευτούν , καταβάλουμε δε κάθε δυνατή προσπάθεια να εξασφαλίσουμε χώρους φιλοξενίας τους κατά το διάστημα της θεραπείας τους και υιοθεσίας τους αργότερα .
Η ευθανασία σε αυτές τις περιπτώσεις είναι παράνομη .
Η ζωή των ζώων δεν μας ανήκει  για να την σταματάμε , όποτε οι άνθρωποι θέλουμε .
Η ζωή δεν κοστολογείται σε ευρώ. Είναι μια , μοναδική και πολύτιμη για κάθε έμβιο ανθρώπινο ή μη .
 
Εξ όσων γνωρίζουμε τα περισσότερα ζώα που υπήρχαν στον χώρο αυτό, έχουν υιοθετηθεί με νόμιμο  και ιχνηλατίσιμο τρόπο απομακρυνόμενα από εκεί σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ και τον Δήμο Αγίου Νικολάου και ζουν με τις οικογένειές τους , όπως τους αρμόζει και όχι στις συνθήκες που ζούσαν πριν .
 
Θεωρούμε , ότι ο χώρος αυτός , όταν υιοθετηθούν και τα τελευταία  ζώα  ,θα πρέπει να κατεδαφιστεί , ώστε καμία άλλη ύπαρξη να μην ζήσει κάτω από τις συνθήκες που επιφύλασσαν δήθεν φιλόζωοι στα ζώα αυτά .(αλληλοσκοτωμοί, αγελοποίηση, μη επιστημονική επίβλεψη κ περίθαλψη κλπ).

Δείτε φωτογραφίες με ζώα που υιοθετήθηκαν και απομακρύνθηκαν από τον συγκεκριμένο χώρο:








Πηγή: candianews.gr