Καλαντζάκης: Η κυβέρνηση είναι ενήμερη για τα προβλήματα του νοσοκομείου Ιεράπετρας

9:38 π.μ. - Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015
09:07 π.μ. - Παρ, 10/38/2015
Image: Καλαντζάκης: Η κυβέρνηση είναι ενήμερη για τα προβλήματα του νοσοκομείου Ιεράπετρας

Το Νοσοκομείο Ιεράπετρας επισκέφτηκε ο Δήμαρχος, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης στο πλαίσιο προγραμματισμένης ενημερωτικής συνάντησης αναφορικά με προβλήματα και θέματα που αφορούν τη λειτουργία του.

Συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Υγείας, κ. Αντώνη Πετρά συζήτησε με τον εκτελούντα χρέη διοικητή, κ. Γ. Πετράκη, καθώς και με τον Πρόεδρο των Εργαζομένων, κ. Α. Τσικαλουδάκη παρουσία και εργαζομένων για όλες τις εξελίξεις αλλά και τα διαχρονικά προβλήματα του Νοσοκομείου Ιεράπετρας.
 
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον διορισμό ιατρού Παθολόγου για την στελέχωση της Παθολογικής Κλινικής, που μετά από χρόνια αγώνων και προσπαθειών, αποτελεί πλέον πραγματικότητα. Όπως αναφέρθηκε, ο νέος Παθολόγος, κ. Στυλιανός Κεχαγιάς ανέλαβε ήδη καθήκοντα στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας, υποστηρίζοντας τη λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής.
 
Βέβαια, όπως τονίστηκε κατά την συζήτηση, τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει το Νοσοκομείο δεν έχουν ακόμα εξαλειφθεί, αφού επιτακτική ανάγκη εξακολουθεί να αποτελεί η πρόσληψη επιπλέον Παθολόγου, αλλά και άλλων ειδικοτήτων για τη στελέχωση τμημάτων, όπως το Ακτινολογικό και το Μικροβιολογικό, ενώ εξακολουθούν να είναι υπαρκτά και προβλήματα λόγω του μειωμένου προϋπολογισμού και των ελλείψεων σε νοσηλευτικό, βοηθητικό και τεχνικό προσωπικό.
 
Ο Δήμαρχος από την πλευρά του για άλλη μια φορά έσπευσε να τονίσει την αναγκαιότητα και τη χρησιμότητα του Νοσοκομείου Ιεράπετρας το όποιο, όπως ανέφερε, καλείται να εξυπηρετήσει σε καθημερινή βάση τις ανάγκες της νοτιοανατολικής Κρήτης σε μια περιοχή που εκτείνεται από το Γούδουρα έως και την Βιάννο, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη για εκ νέου συνάντηση με τον Διοικητή της 7ης ΥΠΕ, μόλις αυτός αναλάβει καθήκοντα, προκειμένου να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος.
 
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «η Κυβέρνηση είναι ενήμερη για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Ιεράπετρας. Η τοπική κοινωνία έχει απευθυνθεί πολλές φορές στους αρμοδίους και στους εκάστοτε Βουλευτές του νομού. Όπου χρειαστεί ως κοινωνία θα απευθυνθούμε εκ νέου και στους Βουλευτές του Νομού, στον κυβερνητικό Βουλευτή, κ. Θραψανιώτη, αλλά και στον κ. Πλακιωτάκη, στον Διοικητή των Νοσοκομείων του Νομού, στον Διοικητή της 7ης ΥΠΕ και βέβαια στο Υπουργείο, αναζητώντας πλέον έμπρακτες λύσεις μιας και η υγεία του κάθε πολίτη είναι κάτι που δεν μπορεί να περιμένει. Ο Δήμος Ιεράπετρας δρα ενεργά υπέρ της στήριξης, θεσμικής και υλικής, του Νοσοκομείου Ιεράπετρας. Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι είναι εφικτό προκειμένου να συνεισφέρουμε στην διαδικασία ενίσχυσής του και αντιμετώπισης των προβλημάτων του, διαβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά τους πολίτες του Δήμου Ιεράπετρας ότι το ενδιαφέρον μας για την ομαλή λειτουργία του ιδρύματος θα εξακολουθήσει να είναι έμπρακτο και συνεχές».