Η Ιεράπετρα δεν είναι το κέντρο του κόσμου - Η πραγματική ζωή μας προσπερνάει ενώ εμείς μένουμε καθηλωμένοι

1:19 μ.μ. - Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2019
01:12 μ.μ. - Τρί, 03/19/2019
Image: Η Ιεράπετρα δεν είναι το κέντρο του κόσμου - Η πραγματική ζωή μας προσπερνάει ενώ εμείς μένουμε καθηλωμένοι

Ακούστε εδώ την εκπομπή Δίκοπη Ζωή με τον Νίκο Κυφωνίδη - 28.11.2019

Αναφορά στην «προβληματική» λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Όχι μόνο για την απαράδεκτη συνεδρίαση της 27.11, αλλά συνολικότερα. Ο τρόπος που αυτό λειτουργεί κρατάει μακριά τους δημότες που ενδεχομένως θα ήθελαν πιο συστηματικά και πιο ουσιαστικά να παρακολουθούν τα δημοτικά ζητήματα.

Νομοσχέδιο για την Κοινωνική Ασφάλιση. Σχεδόν σ’ όλη την Ελλάδα οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι αγρότες και οι αυτοαπασχολούμενοι είναι σε αναστάτωση, με όσα προωθεί η κυβέρνηση σχετικά με την Κοινωνική Ασφάλιση και τη σταδιακή «ιδιωτικοποίησή» της. Εμείς όμως φερόμαστε σα να μη μας αγγίζει και να μη μας αφορά. Το μάρμαρο όμως θα το πληρώσουμε όλοι.

Οι εκλογές στον Αγροτικό Σύλλογο απασχόλησαν μεγάλο μέρος της μέχρι τώρα τοπικής επικαιρότητας. Τα προβλήματα των αγροτών είναι πολλά και μεγάλα. Σ’ όλη τη χώρα ο αγροτικός κόσμος βρίσκεται σε αγωνιστική έξαρση εκτός από την Ιεράπετρα. Εδώ συνεχίζει να μας απασχολεί και να μας καθηλώνει η απομαζικοποίηση των συλλογικών διεργασιών.

Το ζητούμενο είναι κοινό για όλους. Όχι μόνο για τους αγρότες. Να σηκώσουμε ανάστημα απέναντι στη χειραγώγηση που έχει κατορθώσει το πολιτικό σύστημα όλα τα προηγούμενα χρόνια.