Γ. Γουλιδάκης: Διευκρινίσεις για το κοινωνικό μέρισμα

10:08 π.μ. - Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2017
10:11 π.μ. - Δευ, 27/08/2017
Image: Γ. Γουλιδάκης: Διευκρινίσεις για το κοινωνικό μέρισμα

Τι να προσέξετε στην αίτηση

Άνοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογής για το κοινωνικό μέρισμα και από σήμερα μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης 12 Δεκεμβρίου 2017, οι δικαιούχοι μπορούν να κάνουν τις αιτήσεις τους. Ο κ. Γιάννης Γουλιδάκης , οικονομολόγος , μίλησε στον Ηχώ fm 99,8 για τη διαδικασία δίνοντας χρήσιμες διευκρινίσεις. Μια από αυτές αφορούσε στον τραπεζικό λογαριασμό που θα δηλωθεί προτρέποντας τους πολίτες να δηλώσουν αυτόν που έχουν ορίσει ως ακατάσχετο παρά τη διευκρίνιση που έχει δοθεί από το υπουργείο ότι το κοινωνικό μέρισμα είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο.
 
 
Επισημαίνεται ότι για τη συμπλήρωση της φόρμας – αίτησης απαραίτητα είναι το ΑΜΚΑ και η  επιβεβαίωση προσωπικών στοιχείων
 (το ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, φύλο κτλ), οικονομικά στοιχεία (φορολογητέο και αφορολόγητο ετήσιο εισόδημα), περιουσιακά στοιχεία (αξία ακίνητης περιουσίας, τόκους καταθέσεων) και μια λίστα με τα μέλη του νοικοκυριού σας.
Απαραίτητη είναι η συμπλήρωση αριθμού λογαριασμού (IBAN).
Σε περίπτωση που το νοικοκυριό σας έχει και ενήλικα φιλοξενούμενα μέλη, για να δείτε αν πληροίτε τα κριτήρια απαιτείται η συγκατάθεση των φιλοξενούμενων ατόμων μέσω των κωδικών τους Taxisnet για την προσπέλαση των στοιχείων τους από την Α.Α.Δ.Ε. Αν για κάποιο άτομο απαιτείται συναίνεση αναφέρεται ευκρινώς.
Εάν πληροίτε τα κριτήρια του κοινωνικού μερίσματος 2017, εμφανίζεται και το ποσό του κοινωνικού μερίσματος που αντιστοιχεί στο νοικοκυριό σας. Στην αντίθετη περίπτωση, εμφανίζονται οι λόγοι αναλυτικά
 
Ακολουθεί συνέντευξη κ. Γιάννη Γουλιδάκη: