Γ. Αρακαδάκης : Πρόταση για προκήρυξη δυο Παθολόγων στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας

11:23 π.μ. - Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2017
11:12 π.μ. - Παρ, 01/23/2017
Image: Γ. Αρακαδάκης : Πρόταση για προκήρυξη δυο Παθολόγων στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Δυστυχώς δεν υπάρχει διάθεση από γιατρούς Παθολόγους λόγω διαφόρων παραγόντων

Την κατάσταση στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας περιέγραψε μιλώντας στον ΗΧΩ ο Διοικητής κ. Αρακαδάκης.  Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι τα προβλήματα στην Παθολογική κλινική λόγω έλλειψης  ιατρικού προσωπικού παραμένουν , με την κλινική να εφημερεύει περίπου 11 ημέρες το μήνα.  Επειδή ανάλογο πρόβλημα υπάρχει και στη Σητεία με συνέπεια να επωμίζεται όλο το βάρος το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου το Δ.Σ. των διασυνδεόμενων νοσοκομείων του νομού αναζητά λύση και αυτό που προέκυψε από συνάντηση που έγινε χθες ήταν ότι θα πρέπει να γίνει ένας συντονισμός μεταξύ των νοσοκομείων Ιεράπετρας και Σητείας ώστε να εφημερεύουν περισσότερε ημέρες. 
Δυστυχώς σημείωσε δεν υπάρχει διάθεση από γιατρούς Παθολογίας να έρθουν σε περιφερειακά νοσοκομεία και προτιμούν την πανεπιστημιακή καριέρα, μεγάλα νοσοκομεία, δεν θέλουν να μπουν στο ΕΣΥ και ανοίγουν δικό τους ιατρείο και πολλοί γιατροί φεύγουν στο εξωτερικό. Όλοι αυτοί οι παράγοντες δυσκολεύουν την προσπάθεια να βρεθεί γιατρός Παθολόγος όπως τόνισε 
Πρόσθεσε στη συνέχεια ότι το Δ.Σ. του Νοσοκομείου Ιεράπετρας εισηγήθηκε πρόταση προς το ΔΣ των διασυνδεόμενων και έγινε δεκτή, για προκήρυξη δυο θέσεων Παθολόγων Επιμελητή Α΄και Επιμελητή Β΄ Επιπλέον ζητήθηκε από την 7η ΥΠΕ επικουρικό προσωπικό για Παθολογικό, Παιδιατρικό και Γαστρεντερολογικό.
Την ίδια ώρα ανοίγουν θέσεις μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας. 
Ενώ με επικουρικό προσωπικό έχουν καλυφθεί σημαντικά οι ανάγκες στο Ακτινολογικό και το Μικροβιολογικό 
 
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κ. Αρακαδάκης στη συνέντευξη που ακολουθεί