ΕΑΣ Ιεράπετρας: Ξεκινούν οι δηλώσεις ΟΣΔΕ

2:14 μ.μ. - Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017
02:03 μ.μ. - Παρ, 03/14/2017
Image: ΕΑΣ Ιεράπετρας: Ξεκινούν οι δηλώσεις ΟΣΔΕ

Ικανοποίηση για τις αποφάσεις του Υπουργείου

Σύμφωνα με την εισαγωγική τοποθέτηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου στη Συνέντευξη Τύπου για ΟΣΔΕ – Δασικούς Χάρτες, ανακοινώθηκε η έναρξη της περιόδου υποβολής των φετινών δηλώσεων ΟΣΔΕ, από τις 15/3/2017 μέχρι τις 15/5/2017 και από εκεί και μετά μέχρι 9/6/2017 με ποινή 1% την ημέρα.
 
Με μεγάλη ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι οι σημερινές ανακοινώσεις του Υπουργού ΑΑΤ για το ΟΣΔΕ της επόμενης χρονιάς υιοθετούν σε μεγάλο βαθμό τις σχετικές προτάσεις που είχαμε καταθέσει στον ΟΠΕΚΕΠΕ στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας και στα πλαίσια της συμμετοχής μας στο Φορέα Συντονισμού του εν λόγω έργου.
 
Συγκεκριμένα, χαιρετίζονται με ιδιαίτερη ικανοποίηση οι αποφάσεις για:
 
Την αναγραφή στην αίτηση του κόστους υποβολής της για να παταχθούν οριστικά φαινόμενα ανομίας, παραπλάνησης παραγωγών και μη απόδοσής στο κράτος του αναλογούντος ΦΠΑ της παρεχόμενης υπηρεσίας.
Την συγκρότηση επιτροπής ουσιαστικής αξιολόγησης της επίδοσης των εμπλεκομένων φορέων στην έγκαιρη και έγκυρη υποβολή της δήλωσης ΟΣΔΕ προκειμένου οι παραγωγοί να μπορούν να επιλέξουν με ασφάλεια τον φορέα υποβοήθησής τους που θα τους εγγυάται την καλύτερη ποιότητα υπηρεσίας.
Την απλοποίηση και τον εκσυγχρονισμό της διαδικασίας της διαδικτυακής υποβολής της δήλωσης ΟΣΔΕ καθώς ακόμη και εκείνων των δηλώσεων που δεν έχουν μεταβολές προκειμένου οι φορείς υποβοήθησης να επικεντρωθούν στις υπόλοιπες ποιο χρονοβόρες και απαιτητικές δηλώσεις.
Η Ένωση Αγροτών Συνεταιρισμού Ιεράπετρας λειτουργεί ως Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών- ΚΕΑ Ιεράπετρας με τη GAIA-Επιχειρείν από το 2014. Αποτελεί την αξιόπιστη πύλη εισόδου του ΟΣΔΕ, διασφαλίζοντας την εγκυρότητα (που συνεπάγεται και τη σωστή πληρωμή των αγροτικών ενισχύσεων) στην υποβολή των δηλώσεων. Σε αυτό συνέβαλε τα μέγιστα το άρτια καταρτισμένο –στο αντικείμενο- προσωπικό, με συνεχείς εκπαιδεύσεις και διαρκή ενημέρωση επί των εξελίξεων συνολικά στα θέματα του ΟΣΔΕ, κάτι που αποδεικνύεται από τα πολύ υψηλά ποσοστά πληρωμής που καταγράφει.
 
Η Ένωση Ιεράπετρας, απολαμβάνοντας την σχεδόν καθολική αποδοχή του παραγωγικού κόσμου στην περιοχή ευθύνης της και παρέχοντας συνδυασμένες υπηρεσίες ποιότητας, γνωστοποιεί ότι με την ίδια συνέπεια και αξιοπιστία, αναλαμβάνει και φέτος να υπερασπιστεί τα Δικαιώματα των αγροτών με νέες αναβαθμισμένες υπηρεσίες, υποβάλλοντας τις δηλώσεις ΟΣΔΕ μέσω του ΚΕΑ Ιεράπετρας, που εφαρμόζει ένα σύστημα διαχείρισης ποιότητας, διαχείρισης και ασφάλειας πληροφοριών με την πιστοποίηση από την TUV AUSTRIA με ISO 9001 και ISO 27001 που ικανοποιούν τις απαιτήσεις του διεθνούς προτύπου.
 
Το γεγονός ότι οι χιλιάδες γεωργοί και κτηνοτρόφοι της περιοχής για κάθε τους ανάγκη εμπιστεύονται την Ένωση Ιεράπετρας και τις υπηρεσίες του ΚΕΑ Ιεράπετρας, δεικνύει και την άρρηκτη σχέση που με συνέπεια έχει οικοδομηθεί σε θεμέλια αξιοπιστίας και φερεγγυότητας, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα.
 
Εργαζόμαστε καθημερινά και επιδίωξή μας είναι να εξυπηρετήσουμε τους παραγωγούς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Βασικός μας στόχος είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία χωρίς προβλήματα και χωρίς απώλειες για τους παραγωγούς και την οικονομία της περιοχή μας.
 
Η εμπειρία ετών στο συγκεκριμένο αντικείμενο, οι δεκάδες άρτια καταρτισμένοι υπάλληλοι και τα συνεργεία που, όπως κάθε φορά θα κατανεμηθούν σε όλη την ενδοχώρα, ώστε να καλυφθεί το σύνολο των αναγκών του αγροτικού πληθυσμού, η τεχνογνωσία που διαθέτουμε και η παράλληλη υποστήριξη των υπηρεσιών μας, αποτελούν την καλύτερη δυνατή εγγύηση.
 
Στην Ένωση Ιεράπετρας και ως ΚΕΑ Ιεράπετρας σεβόμαστε τα Δικαιώματα των αγροτών, γιατί, ως παραγωγοί και οι ίδιοι, γνωρίζουμε καλά τη σπουδαιότητα της διαδικασίας και τη σημασία της Ενιαίας Ενίσχυσης για τον πρωτογενή τομέα.
 
Δεν είναι, όμως, μόνο το ΟΣΔΕ και η παράλληλη συλλογή, επεξεργασία και καταχώρηση των δηλώσεων Καλλιέργειας-Εκτροφής ΕΛΓΑ.
 
Στην Ένωση Ιεράπετρας μέσω του ΚΕΑ Ιεράπετρας με την ισχυρή τεχνογνωσία και στήριξη του GAIA-Επιχειρείν έχουμε δημιουργήσει ένα πλέγμα ολοκληρωμένων υπηρεσιών, ακριβώς για να παρέχουμε στον αγρότη την ασφάλεια που έχει ανάγκη, απαλλάσσοντάς τον από δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες και άσκοπη ταλαιπωρία, προλαμβάνοντας, φυσικά, πιθανά λάθη και θεραπεύοντας καταστάσεις που σε κάθε άλλη περίπτωση θα είχαν εξαιρετικά μεγάλο κόστος.
 
Με έμπειρα στελέχη, που προσφέρουν υπηρεσίες διοικητικής και τεχνικής φύσεως 12 μήνες το χρόνο απευθείας και άμεσα, λειτουργούμε κατά τρόπο το αποτέλεσμα του οποίου είναι οι αγρότες μας να απολαμβάνουν τη μέγιστη δυνατή λήψη επιδότησης, καθώς και τη αποφυγή προστίμων και κυρώσεων. Η Ένωση Ιεράπετρας παρεμβαίνει για λογαριασμό των παραγωγών, επιλύοντας συχνά ανυπέρβλητα προβλήματα. Έχει συμβάλλει, με παρεμβάσεις της προς το Υπουργείο και τον Οργανισμό Πληρωμών, ώστε να επιτευχθεί η εισροή σημαντικών κονδυλίων.
 
Για την εξυπηρέτηση των παραγωγών της περιοχής θα λειτουργούν:
 
Το Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών, στα Κεντρικά Γραφεία της Ένωσης στους Παπαλάκκους Ιεράπετρας.
Μόνιμο συνεργείο θα λειτουργεί στο Σούπερ Μάρκετ ΙΝΚΑ-στο κέντρο της Ιεράπετρας.
Σύντομα θα σας ανακοινώσουμε και άλλα σημεία λειτουργίας εντός της πόλης.
Συνεργεία της Ένωσης Ιεράπετρας, με τον κατάλληλο εξοπλισμό, θα βρίσκονται και θα εξυπηρετούν επιτόπου στις Τοπικές Κοινότητες:
-Παχειά Άμμος – Γραφείο Κοινότητας
 
-Μύρτος – Γραφείο Κοινότητας
 
-Μύθοι – Γραφείο Κοινότητας
 
-Μουρνιές  – Γραφείο Κοινότητας
 
-Άγιος Ιωάννης – Γραφείο Κοινότητας (Κουτσουνάρι)
 
-Μάλλες – Πολιτιστικό Κέντρο- Γραφείο Κοινότητας
 
-Νέα Ανατολή – Γραφείο Κοινότητας
 
– Μεσελέροι – Πολιτιστικό Κέντρο- Γραφείο Κοινότητας
 
– Μακρυλιά – Σχολείο- Γραφείο Κοινότητας
 
– Ορεινό – Γραφείο Κοινότητας
 
– Σχινοκάψαλα – Γραφείο Κοινότητας
 
– Καβούσι – Γραφείο Κοινότητας
 
– Καλαμαύκα – Βιβλιοθήκη- Γραφείο Κοινότητας
 
– Κάτω Χωριό – Γραφείο Κοινότητας
 
 
 
Συνεργεία της Ένωσης Ιεράπετρας, με τον κατάλληλο εξοπλισμό, θα βρίσκονται και θα εξυπηρετούν σε Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, Ομάδες Παραγωγών και σε Δημοπρατήρια καθώς και στον Ενιαίο Αγροτικό Σύλλογο Ιεράπετρας.
Χώροι και ωράρια λειτουργίας θα ανακοινωθούν προσεχώς.
 
Επίσης, το ΚΕΑ Ιεράπετρας παρέχει υπηρεσίες χρήσιμες για τους αγρότες όπως Μητρώο Αγροτών & Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων, Μητρώο Αιγοπροβάτων, Μισθωτήρια Συμβόλαια, εκδόσεις Βεβαιώσεων-Δικαιολογητικών από-προς τρίτους, Πιστοποίηση Προϊόντων, Ιχνηλασιμότητα Φυτικής-Ζωικής παραγωγής κλπ.
 
Ανάλογη σημασία δίνουμε και στο Τμήμα που ασχολείται με την επιστροφή ΦΠΑ, αναλαμβάνοντας όλη τη σχετική διαδικασία για την επιστροφή του ποσού που δικαιούται κάθε παραγωγός.
 
Πρωταγωνιστικός είναι ο ρόλος μας και στο θέμα των Σχεδίων Βελτίωσης, όπου αναλαμβάνουμε όλη τη διαδικασία για την αίτηση ενίσχυσης – φάκελο υποψηφιότητας του υποψηφίου, τεκμηριώνουμε, κατά τα προβλεπόμενα, τη σκοπιμότητά των επενδύσεων και τη συμβολή τους στην βελτίωση της συνολικής επίδοσης της γεωργικής εκμετάλλευσης του αιτούντος παραγωγού (οικονομική βελτίωση, περιβαλλοντική, κλπ.) στην μελλοντική κατάσταση σε σχέση με την υφιστάμενη.
 
Για το πρόγραμμα νέων αγροτών, κάθε φορά που προκηρύσσεται, αναγνωρίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα με ανθρώπινο δυναμικό και κυρίως με νέους ανθρώπους, παρέχουμε κάθε δυνατή υποστήριξη στους ενδιαφερομένους, αναλαμβάνοντας τη συμπλήρωση και υποβολή των σχετικών φακέλων.
 
Λαμβάνοντας υπόψη την υποχρέωση τήρησης βιβλίων των αγροτών και τη γενικότερη δυσκολία που έχει πλέον η διαδικασία, φροντίζουμε ακόμη και για τη συμπλήρωση-υποβολή των φορολογικών δηλώσεων των αγροτών, την τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων για τους υπόχρεους, την καταχώρηση τιμολογίων και παραστατικών, παρέχοντας όλες τις υπηρεσίες που περιλαμβάνει ένα πλήρως οργανωμένο λογιστικό γραφείο.
 
…Και αυτές είναι ορισμένες μόνο από τις υπηρεσίες που παρέχουμε στον αγρότη της περιοχής, ο οποίος, μπορεί, επιπρόσθετα, για οποιοδήποτε θέμα τον απασχολεί, να απευθυνθεί στην Ένωση Ιεράπετρας.
 
Το ΚΕΑ Ιεράπετρας παρέχει σειρά υπηρεσιών σχετιζομένων με την ενίσχυση των παραγωγικών εκμεταλλεύσεων. Επιπλέον, αναλαμβάνει ολοκληρωμένες συμβουλευτικές και μελετητικές υπηρεσίες, στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, αναπτυξιακές μελέτες, Επιχειρησιακά Σχέδια, Οργανώσεις Παραγωγών φυτικού και ζωικού κεφαλαίου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης κλπ.
 
Αυτά και άλλα πολλά σε συνδυασμό με την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου Σχεδίου ανάπτυξης που θα αξιοποιεί τις υφιστάμενες υποδομές και διαχειρίσεις της Ένωσης Ιεράπετρας (Γεωπονικό & Κατάστημα Γεωργικών Εφοδίων, Εδαφολογικό Εργαστήριο, Δημοπρατήριο και Συσκευαστήριο Πρώιμων Κηπευτικών, Τυποποιητήριο Ελαιολάδου), η Ένωση Ιεράπετρας μετεξελίσσεται σε οικονομική μονάδα, με παρεμβάσεις καθοριστικές σε όλα τα επίπεδα της αλυσίδας παραγωγή-κατανάλωση, με σημαντική συμβολή στην τοπική οικονομία και κοινωνία.
 
Συμβολή στην τοπική οικονομία και κοινωνία
 
Η ΕΑΣ Ιεράπετρας απασχολεί σημαντικό μόνιμο και εποχιακό προσωπικό στον τομέα των Υπηρεσιών και για τις άλλες Διαχειρίσεις της. Νέους ανθρώπους, επιστημονικά στελέχη όπως Γεωπόνοι, Χημικοί Μηχανικοί, Τοπογράφοι, Γεωλόγοι, Οικονομολόγοι, Πληροφορικής.
 
Η παρέμβασή της είναι καθοριστική σε θέματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο.
 
Συμβάλλει καθοριστικά στην τοπική οικονομία και κοινωνία και σαν Φορέας του ευρύτερου τομέα και της κοινωνικής οικονομίας.
 
Ενισχύει δομές κοινωνικής φροντίδας και δράσης συμμετέχοντας σε πρωτοβουλίες έκφρασης με διακριτικότητα και σεβασμό στον άνθρωπο.
 
Έτοιμοι για την ορθή υποβολή των Δηλώσεων Ενιαίας Ενίσχυσης.
 
Είμαστε δίπλα σας με αξιόπιστες συμβουλές και υπηρεσίες.
 
Εγγύηση για την ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση των παραγωγών.
 
365 ημέρες δίπλα σας!
 
Για την ΕΑΣ Ιεράπετρας,
Ο Πρόεδρος Δασκαλάκης Νικόλαος