Απολογείται ο γιατρός που αυνανιζόταν ενώ εξέταζε νεαρή ασθενή του

8:48 π.μ. - Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018
08:09 π.μ. - Τρί, 25/48/2018
Image: Απολογείται ο γιατρός που αυνανιζόταν ενώ εξέταζε νεαρή ασθενή του

Η κοπέλα ανέφερε ενώπιον των αστυνομικών ότι ο μεσήλικας γιατρός, την ώρα που την ψηλάφιζε με το ένα του χέρι, με το άλλο αυνανιζόταν πίσω από την πλάτη της

Αναστάτωση επικρατεί τα τελευταία 24ώρα στην τοπική κοινωνία του Αγίου Νικολάου. Αιτία είναι η καταγγελία μιας 25χρονης κοπέλας, η οποία - όπως ανέφερε στις Αρχές - έπεσε θύμα ασέλγειας από ιδιώτη γιατρό, την ώρα που εκείνος την εξέταζε! Ο 55χρονος γιατρός, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη, απολογείται σήμερα, ενώπιον του αρμόδιου ανακριτή, για την κακουργηματική δίωξη που του ασκήθηκε.
 
Ο 55χρονος γιατρός έπεσε στα “δίχτυα” της ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από καταγγελία νεαρής ασθενούς του, η οποία κατήγγειλε ότι, την ώρα που την εξέταζε, προέβαινε παράλληλα σε ασελγείς χειρονομίες. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, η ηλικίας 25 ετών κοπέλα ανέφερε ενώπιον των αστυνομικών ότι ο μεσήλικας γιατρός την ώρα που την ψηλάφιζε με το ένα του χέρι, με το άλλο αυνανιζόταν πίσω από την πλάτη της. Σύμφωνα πάντα με την επίμαχη καταγγελία, ο γιατρός εξέτασε τη φερόμενη παθούσα σε σημεία του σώματός της τα οποία δεν άπτονταν με την ειδικότητά του. Τελικά, οι διωκτικές Αρχές εντόπισαν και συνέλαβαν τον γιατρό, ο οποίος οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα Λασιθίου.
 
Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι η επίμαχη υπόθεση έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις. Κι αυτό καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί οι οποίοι διερευνούν την εν λόγω υπόθεση εντόπισαν και άλλες περιπτώσεις ασθενών που φέρονται να παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά από τον εν λόγω γιατρό.
 
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε την περασμένη Παρασκευή ενώπιον του εισαγγελέα Λασιθίου, ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και τον παρέπεμψε να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή.
 
Συγκεκριμένα, σε βάρος του γιατρού ασκήθηκε ποινική δίωξη για κατάχρηση σε ασέλγεια. Ο κατηγορούμενος παρουσιάστηκε εν συνεχεία στον ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του. Το αίτημά του έγινε δεκτό και ο 55χρονος θα οδηγηθεί εκ νέου στο ανακριτικό γραφείο σήμερα.
 
Η περίπτωση του τεχνικού ορθοπεδικού
 
Η υπόθεση ασέλγειας που ήρθε στο φως της δημοσιότητας έχει αρκετά κοινά σημεία με άλλη πολύκροτη υπόθεση που είχε αποκαλυφθεί πριν από ενάμιση χρόνο στο Ηράκλειο. Πρόκειται για την περίπτωση του τεχνικού ορθοπεδικού μηχανημάτων, ο οποίος φέρεται να είχε ασελγήσει σε βάρος μιας ανήλικης μαθήτριας της Β’ Γυμνασίου, στο Ηράκλειο.
 
Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται, το καλοκαίρι του 2016, όταν το κορίτσι ήταν 13,5 ετών, μετέβη στον επαγγελματικό χώρο του κατηγορούμενου, συνοδευόμενη από τη μητέρα της. Το 13χρονο - τότε - κορίτσι είχε θωρακική σκολίωση, με αποτέλεσμα οι γονείς του να απευθυνθούν στον επίμαχο επαγγελματία.
 
Χωρίς να προκαλέσει υποψίες στη μητέρα του κοριτσιού, η οποία περίμενε την κόρη της στον προθάλαμο του εξεταστηρίου, ο κατηγορούμενος φέρεται να προέβη σε ασελγή πράξη σε βάρος της μικρής, η οποία εν συνεχεία ενημέρωσε τους γονείς της, οι οποίοι κατήγγειλαν τον κατηγορούμενο.
 
Η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί τον Νοέμβριο του 2017, οπότε και αναβλήθηκε για τον περασμένο Απρίλιο. Τον Απρίλιο του 2018, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου ανέβαλε εκ νέου την υπόθεση, η οποία φτάνει τελικά στο ακροατήριο την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου. 
 
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Απρίλιο η εκ των συνηγόρων πολιτικής αγωγής Μαρίνα Παναγιωτάκη είχε κάνει λόγο για 8 με 9 ακόμη περιστατικά ασέλγειας στα οποία φέρεται να εμπλέκεται ο συγκεκριμένος τεχνικός ορθοπεδικός μηχανημάτων. 
«Μάλιστα, οι ασελγείς πράξεις κατά των δύο εκ των εν λόγω παιδιών είναι σφοδρότερης έντασης (σ.σ. από την υπόθεση της 13χρονης)», είπε η δικηγόρος. 
Ωστόσο, όπως είχε τονίσει η υπεράσπιση του κατηγορουμένου τον περασμένο Απρίλιο, ο τεχνικός ορθοπεδικός μηχανημάτων αρνείται όλες τις κατηγορίες που του αποδίδουν και ισχυρίζεται ότι είναι αθώος. «Η εμπιστοσύνη μας στη Δικαιοσύνη είναι απόλυτη και η υπόθεση θα κριθεί όχι από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά από το αρμόδιο δικαστήριο», είχε δηλώσει - μεταξύ άλλων - τότε η εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του κατηγορουμένου, κ. Ασπρίδη.
 
Ο εν λόγω τεχνικός ορθοπεδικών μηχανημάτων αναμένεται να δικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου, στη Νεάπολη, στις 12 Οκτωβρίου, για την κακουργηματική πράξη της αποπλάνησης ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη.
 
neakriti.gr